Sammanfattning av dagarna som passerat

Nu var det allt ett tag sedan sist ja uppdaterade och skall försöka bli bättre. Jag har hunnit göra väldigt mkt dessa dagar såsom hänga i parken, chilla på stranden, kolla bio, handla mat, shoppa loss, festa hela natten lång samt vara en turist. Dagarna går fort och veckorna flyter samman och snart 3 veckor passerat vilket är galet! Men jag trivs och har det jätte bra så allt är bara fint på denna hära sidan. Träffat massa sköna människor och livet är allmänt bra. Mindre än en månad kvar tills min make up utbildning börjar - spännande! Går inte att skriva med ord och förklara allt som hänt de senaste dagarna så låter bilderna tala sitt språk istället...

2012.01.23

Förlåt för den dåliga uppdateringen men bloggen hinns inte alltid med och den är inte först prioriterad. Skall sammanfatta vad som hänt de senaste dagarna.
På lördagen var det inget planerat för dagen jag hann gå till banken och öppna ett bankkonto och vi följde med Annah, en tjej som går i Michelles fotoklass, på en lägenhetsvisning. Hon blir nästan granne med oss nu eftersom hon valde att ta rummet och flyttar in mot staden nästa helg. Vi gick därefter till våran lägenhet och började fixa oss för utgång var näst på schemat. Det kom ytterligare en tjej till, Mathilda, och vi 4 gick ut. Tiden gick extremt fort så antar att vi var ute från lägenheten mellan 12 och 1 någon gång. Ingen visste direkt vart vi skulle men slutade med att vi var på 4 olika ställen för att spana in hur de var och så vandrade vi hemåt vid halv 4 tiden. Galet! Är van vid att allt stänger 2 och så kommer man till en stad när vissa ställen stänger 8 på morgonen. Söndagen blev en seg dag och även första dagen som det verkligen regnat. Handlade mat för veckan och bara chillade typ.
Idag mötte jag upp Mathilda och Sara på staden och vi kollade först runt i butikerna sen drog vi oss mot parken och satte oss i solen och bara njöt. Helt klarblå himmel hade vi hela dagen så var underbart! Hittade 2 linnen, 1 klocka och 1 klänning som fick följa med hem idag från shoppingen. Har ingen bild eftersom jag inte laddat min mobil men det kommer en annan gång istället. Väderprognoset utlovar fint väder hela veckan så hoppas det stämmer. Skall till stranden imorgon med Mathilda, kommer bilder då...

2012.01.20

Waiheke Island var på schemat för dagen. Vi vaknade tidigt för det skulle komma någon vid halv 8 på morgonen för att kolla på läckan som vi upptäckte i lägenheten. Bara lite pinsamt att det egentligen inte var någon läcka och det enda han behövde göra var att skruva lite och sen var han klar, han var nog inte ens 5 hela minuter i vår lägenhet. Vi tittade ut och himlen var blå så vi bestämde oss att bege oss mot ön idag. Ligger ca 30 min iväg från själva staden.
Enormt fin ö med massa stränder och en allmänt mysigt ställe. Skulle lätt kunna ha mitt sommarställe på den ön! Vi låg och solade på två stränder och har badat för första gången 2012. Vattnet var varmt och skönt och var extremt (ovanligt för mig) stora vågor.
Dagen gick väldigt fort och även om solen var täckt bakom moln ibland satte den sina spår och ryggen är öm även idag men lätt värt det. Kommer lite bilder från ön...

2012.01.18

Sol, blå himmel, värme och stränder. Förmiddagen spenderades på mission bay idag och det var helt underbart skönt att ligga och sola på en sandstrand med ett hav framför sig och blå himmel och sol. Kan meddela att jag börjar bli brun vilket känns väldigt bra. Inte varje dag man är brun redan i Januari. Resten av dagen har spenderats i lägenheten och lite på staden. Börjar leta jobb och jobb finns det att söka så möjligheterna är goda. Blir ett kort inlägg idag hörs mer imorgon!

2012.01.17

Idag vaknade vi upp men stora gråa moln på himlen men det var redan med i planerna. Dagen började med att vi gick till märklarkontoret och lämnade in de viktiga papprera, dvs; alla klagomål på allting som är sönder här i lägenheten. Lite roligt för vi hittar något "nytt" fel hela tiden senast var det ratten på ugnen som tydligen inte satt fast. Trots alla småfel som finns är lägenheten bäst. Trots våra klagomål och rapporten som vi båda hade fått intrycket av att ingen fyller i blev vi bemötta bra och någon skulle kontakta oss snarast.
Direkt efter började vi promenera bort till det stället där min Make-up skola låg för jag skulle anmäla mig. Solen hade nu visat sig och varmt var det vill jag lova men vi krigade på och kämpade vidare. Vi gick utåt från staden och det märktes tydligt på både bra och dåliga sätt. Stället hette ponson by och till slut hittade vi även rätt hus. Vi gick in och det var totalt kaos men de förklarade att de byggde om och det syntes. Men fanns några stora bilder kvar vid receptionen och de var såå mäktiga och coola och känslan när ja betalat första avgiften och betalat var väldigt skönt och spännande. När vi kom tillbaka började det regna och vi åt mat sen kollade vi lite Awkward avsnitt.
Vi vandrade ner mot staden igen för att köpa kvällsmat. Vi hade köttfärs kvar från igår som vi behövde använda så kreativiteten var väldigt stor när vi bestämde oss för att laga tacos. Maten var god och nu skall vi avsluta kvällen med att se mer Awkward. Klockan är ställd och imorgon bär det av mot Long beach för att förhoppningsvis kunna ligga på stranden och sola!
Bjuder på matbild och en bild som togs på trädgården vi besökte igår. Liten bild men det som är rakt fram är en av vulkanerna...

2012.01.16

Dagen började med att skriva med folket back home vilket alltid är trevligt och uppskattat. Idag skulle jag bli övergiven och ensam i några timmar och behövde galgar så gick ner längst Queen Street mot gallerian där warehouse finns. Möttes av strålande sol och värme vilken var underbart! Tog lite mobilbilder :)
Eftermiddagen spenderade vi i Eden Garden vilket var en mysig liten park/trädgård men gröna växter samt en väldigt utsikt. Vi fick skjuts tillbaka av den trevliga kvinnan som var receptionist vilket underlättade då vi slapp vänta på bussen. En shoppingrunda senare genererar att vi lagar spagetti och köttfärsås till kvällsmat mums! Resterande tiden av dagen kommer att spenderas på att ta det extra lugnt. Väderprognosen säger regn imorgon så än så länge inga planer men vi märker...

Catching up

Hallåå hallåå!
Börjar med att be om ursäkt för denna dåliga uppdatering skall genast bli bättre men till mitt försvar kan jag säga att dessa två dagar som passerat har varit väldigt händelserika.
Börjar från början. Inga problem att flyga själv! Men att göra en flygresa på över 30h där man spenderar 10 h på två flyg är inget att rekommendera. Det var lätt värt det idag när jag sitter här och skriver men vissa stunder under flygresan började man fundera på vad man gett sig in på. Singapores flygplats var ett ställe som inte går att beskriva och som inte kan återvisas med bilder. Ett ställe man måste uppleva.
Landade 12.15 i Auckland och gick väldigt smidigt genom tullen och att hämta mitt bagage och innan ja ens insett att jag befann mig på Nya Zeelänsk mark mötte Michelle upp mig. Det var väldigt roligt att se henne för då insåg jag att jag nått mitt mål men det kändes inte att hon vart här i ett halvår utan var helt normalt att se henne :)
Vi åkte direkt och skrev på kontraktet till lägenheten som ni ser på bilderna nedan. En stund senare befann vi oss i vad som skulle bli vår lägenhet vilket ingen av oss kunde smälta riktigt då. Vi bestämde oss direkt för att vara ambitiösa så gick ner mot staden. Vi har 5 min till början av den stora shoppinggatan och ca 100 meter till bion och IMAX:en vilket är ett perfekt läge. Jag köpte mig en kudde och vi åkte ut till Albany och hämtade Michelles saker. Albany låg på andra sidan bron från staden och nu var vi omringade av grönt och inte höghus vilket var spännande då det fanns väldigt mycket att se på. Jag har än idag inte full koll på placeringen av allt och hur man hittar överallt.
Igår spenderade vi i stort sett sig hela dagen med att städa och fixa lägenheten. Jag packade upp mig väska och mitt rum börjar kännas som mitt. Vi var i omgångar och handlade saker hit samt mat så att vi kunde fylla upp vårt kylskåp. Skypade även med min underbara familj!
Idag åkte vi till Albany igen för att hämta de sista sakerna sen har vi spenderat tid i vår lägenhet. Känns fortfarande skumt men det är underbart! Vädret har varit väldigt bra, och har gått omkring i T-shirt alla dagar och idag gick jag även omkring i shorts. Nu skall vi vandra vidare antingen ett nytt inlägg ikväll eller så kommer det en annan dag...

On the plane

Sitter precis vid vingen!


1/3

Sitter nu på första planet :)


On my way

Sitter just nu och kollar ut på första planet som skall ta mig till Frankfurt.


NYÅR!!

Firade in det nya året med bästaste Malin. Kvällen var grym och känner på mig att 2012 kommer bli ett lika grymt år! Nya Zeeland om 11 dagar!


RSS 2.0